Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

WHITE & BROWN BEARS

Αποτέλεσμα εικόνας για bears Αποτέλεσμα εικόνας για bearsΑποτέλεσμα εικόνας για bearsΑποτέλεσμα εικόνας για bears

Οι αρκούδες είναι θηλαστικά της οικογένειας Ursidae. Οι αρκούδες έχουν ταξινομηθεί ως caniforms, ή σαρκοφάγα doglike, με τα πτερυγιόποδα είναι πιο στενοί συγγενείς διαβίωσής τους. Παρά το γεγονός ότι μόνο οκτώ είδη των αρκούδων σώζονται, είναι ευρέως διαδεδομένη, που εμφανίζονται σε μια ευρεία ποικιλία των οικοτόπων σε όλη την Βόρειο Ημισφαίριο και μερικώς στο νότιο ημισφαίριο. Οι αρκούδες βρίσκονται στις ηπείρους της Βόρειας Αμερικής, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Κοινά χαρακτηριστικά των σύγχρονων αρκούδες περιλαμβάνουν μεγάλους οργανισμούς με κοντόχοντρα πόδια, μακρύ ρύγχος, δασύτριχα μαλλιά, πελματοβάμονα πόδια με πέντε nonretractile νύχια, και σύντομη ουρά. Ενώ η πολική αρκούδα είναι κυρίως σαρκοβόρα, και το γιγάντιο πάντα τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με μπαμπού, τα υπόλοιπα έξι είδη είναι παμφάγα με ποικίλη διατροφή.

Με την εξαίρεση της φλερτάροντας τα άτομα και οι μητέρες με τα μικρά τους, οι αρκούδες είναι συνήθως μοναχικά ζώα. Είναι γενικά ημερήσιων, αλλά μπορεί να είναι ενεργός κατά τη διάρκεια της νύχτας (νυχτερινό) ή λυκόφωτος (λυκόφωτος), ιδιαίτερα γύρω από τον άνθρωπο. Αρκούδες έχουν μια εξαιρετική αίσθηση της όσφρησης και, παρά την βαριά κατασκευή τους και αδέξιο βάδισμα, είναι έμπειροι δρομείς, ορειβάτες και κολυμβητές. Το φθινόπωρο, μερικά είδη αρκούδας τροφή μεγάλες ποσότητες που έχουν υποστεί ζύμωση φρούτα, που επηρεάζει τη συμπεριφορά τους. Αρκούδες χρησιμοποιούν καταφύγια, όπως σπηλιές και λαγούμια, όπως κρησφύγετά τους? τα περισσότερα είδη καταλαμβάνουν κρησφύγετά τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα (μέχρι και 100 ημέρες) του ύπνου είναι παρόμοια με τη λειτουργία αδρανοποίησης. 

Οι αρκούδες έχουν κυνηγηθεί από τους προϊστορικούς χρόνους για το κρέας και τη γούνα τους. Με τεράστια φυσική παρουσία και το χάρισμα τους, διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στις τέχνες, τη μυθολογία, καθώς και άλλες πολιτιστικές πτυχές των διαφόρων ανθρώπινων κοινωνιών. Στη σύγχρονη εποχή, η ύπαρξη των αρκούδων έχει πιεστεί μέσα από την καταπάτηση των ενδιαιτημάτων τους και το παράνομο εμπόριο της αρκούδας και τμημάτων αρκούδας, συμπεριλαμβανομένων ασιατική αγορά χολή αρκούδας. Η IUCN απαριθμεί έξι είδη αρκούδας ως ευάλωτα ή απειλούμενα, και ακόμη λιγότερο την ανησυχία είδη, όπως η καφέ αρκούδα, διατρέχουν τον κίνδυνο εκρίζωση σε ορισμένες χώρες. Η λαθροθηρία και το διεθνές εμπόριο αυτών των πλέον απειλούμενων πληθυσμών απαγορεύονται, αλλά ακόμα σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου